Ingrediënten voor meerder personen:
Je koopt één (of een halve) rode kool, weegt ‘m, en koop dan in hetzelfde gewicht appels (maakt niet zoveel uit welk soort, de smaak is te sturen met suiker, meestal neemt Frans een wat zurige) en uien (alles bruto gewicht).
1 kg rode kool
1 kg appels
2 grote uien
8 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
zout en peper
kerrie, kruidnagel (in poedervorm), kaneel, nootmuskaat en indien voorradig piment
300 ml (oude) rode wijn om het geheel vochtig te houden (en leuk voor de kleur van de appels)
(eventueel) suiker
Voorbereiding:
- Alles redelijk fijn snijden, naar eigen voorkeur. Als je een hele rode kool koopt kan je het beste alles in tweeën delen, anders past het niet in de wok.
Bereiding:
- In een wok olie verhitten, kerrie toevoegen, en dan de rode kool minstens vijf minuten onder heet vuur wokken.
- Uien toevoegen en minstens vijf minuten onder heet vuur doorwokken.
- Appel toevoegen en minstens vijf minuten onder heet vuur doorwokken.
- Rode wijn, balsamico azijn en peper en zout naar smaak toevoegen.
- Indien het geheel te zuur is kan er suiker toegevoegd worden om meer balans te krijgen.
- Kruidnagel, kaneel, nootmuskaat en indien voorradig piment toevoegen.
Tip: Heb je teveel, gewoon invriezen en later genieten van het gemak dat het klaar is.
Bron: Frans heeft een neus voor aparte recepten. Gewoon doen kan immers je hele leven nog…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten