donderdag 28 oktober 2010

Salade à la Peter

Voor 6 personen:
6 zeer flinke handen rauwkost naar keuze
uienringen
partjes cherrie tomaatjes
Dressing:
3 eetlepels azijn naar keuze (frambozen azijn van Oil & Vinegar is top!)
6 eetlepels olie naar keuze
peper uit de molen
zeezout
evt. suiker en teentje knoflook
      Smaakvarianten:

  • gebruneerde walnoten en uitgelekte tonijn uit blik
  • meer tomaten, mozerella aangetipt met pesto.
  • gerookte kip reepjes en gebruneerde pijnboompitten
  • etc.
Bereiding dressing:

  • Azijn in een smalle beker (waar een staafmixer in kan).
  • Zeezout, peper en eventueel suiker en knoflook toevoegen.
  • Mixen met de staafmixer.
  • Olie toevoegen en weer mixen met staafmixer.
  • Proeven en hij moet lekker heftig proeven. Alleen dan kan een dressing de salade dragen qua smaak.
  • Zo wegzetten (met staafmixer) en nog even mixen voor serveren.
Bereiden salade:

  • Rauwkost in het midden op een bord en opmaken naar keuze.
  • Net voor het uitserveren de dressing uitgieten over de salade.
Tip: Bouw de salade op vanuit het midden (hoog), naar buiten toe (laag) en houdt rekening met de kleurvarianten.
Bron: zelf ontwikkeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten