Ingrediënten voor 4 personen:
150 gram taugé
1 citroen, schoongeboend (eigenlijk limoen, maar vind ik niet zo lekker).
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels gepelde pistachenootjes
12 verse lychees
2 bakjes waterkers of tuinkers bladeren met steeltjes
200 gram gerookte kipfilet in plakjes gesneden
Bereiding:
- Leg de taugé in een zeef en schenk er 1 piter kokend water over.
- Laat de taugé goed uitlekken en afkoelen.
- Rasp de schil van de citroen dun.
- Pers een halve citroen uit.
- Klop in een schaal de helft van het citroensap met de sojasaus en sesamolie tot een dressing.
- Schep de citroenrasp door de taugé.
- Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en laat ze afkoelen op een bordje.
- Pel en halveer de lychees en verwijder de pitten.
- Schep de lychees om met 1 eetlepel citroensap en wat zout en versgemalen peper naar smaak.
- Meng de taugé met dressing en verdeel dit over vier borde in het midden,
- Vervolgens de waterkers over de vier borden verdelen, meer naar de rand toe.
- Meng de taugé met de dressing en verdeel deze in het midden van het bord.
- Verdeel de plakjes gerookte kipfilet, de lychees en de pistachenootjes erover.
Tip: Lekker in een diner met oosterse smaken, echt een bijzonder top recept
Bron: AH allerhande.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten