donderdag 28 oktober 2010

Salade van de os, geit en tuin

Ingrediënten voor 2 personen:
75 gram veldsla
100 gram geitenkaas met honing of Castello
1 rode paprika in reepjes
200 gram ossenhaas in driehoekjes gesneden
50 gram roomboter

Dressing
100 gram kookroom
flinke theelepel honing
Dijon mosterd
peper en zout

Voorbereiding:

  • De geitenkaas of castello in de vriezer plaatsen.
  • Als de kaas goed koud is, dan in blokjes snijden en nog even terug in de vriezer.
  • Dressing ingrediënten samenvoegen en loskloppen.
  • De dressing mag ‘pittig’ en zoet smaken. Het moet de salade dragen qua smaak.
Bereiding:

  • Veldsla de wortelstam verwijderen en over twee borden verdelen.
  • Reepjes paprika erover verdelen.
  • De ossenhaas kort en heet aanbraden in de roomboter
  • Ossenhaas, geitenkaas en dressing over de salade verdelen.
Tip: de kracht van dit recept is de combinatie van hartig en zoet en koud en warm!        
Bron: unknown

Geen opmerkingen:

Een reactie posten