Ingrediënten voor 1 taart:
Karamel
250 gram basterdsuiker
125 gram water
90 gram slagroom
6 stevige appels
6 korstplakjes
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Kook de karamel door suiker en water aan de kook te brengen en door te laten koken.
- Als de suiker bruin gekleurd is, slagroom erbij doen en nog even doorwarmen.
- Karamel in de taartpan van Ø 28 cm gieten.
- Appels in achten snijden en op de karamel leggen, eventueel in 2 lagen.
- Korstplakjes na ontdooien aan elkaar drukken en bijsnijden tot een ronde vorm van Ø 30 cm.
- Korstplak prikken met een vork en over de appels heen leggen.
- In 35 minuten gaar bakken en dan omdraaien en iets laten afkoelen.
- Bij het omdraaien opletten, de karamel is echt heel heet!
Tip: lekker met de vanillesaus van Jamie Oliver, zie recept op deze weblog
Niceee :D
BeantwoordenVerwijderen