donderdag 28 oktober 2010

Tartetatin

Ingrediënten voor 1 taart:
Karamel
250 gram basterdsuiker
125 gram water
90 gram slagroom

6 stevige appels
6 korstplakjes

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Kook de karamel door suiker en water aan de kook te brengen en door te laten koken.
  • Als de suiker bruin gekleurd is, slagroom erbij doen en nog even doorwarmen.
  • Karamel in de taartpan van Ø 28 cm gieten.
  • Appels in achten snijden en op de karamel leggen, eventueel in 2 lagen.
  • Korstplakjes na ontdooien aan elkaar drukken en bijsnijden tot een ronde vorm van Ø 30 cm.
  • Korstplak prikken met een vork en over de appels heen leggen.
  • In 35 minuten gaar bakken en dan omdraaien en iets laten afkoelen.
  • Bij het omdraaien opletten, de karamel is echt heel heet!
Tip: lekker met de vanillesaus van Jamie Oliver, zie recept op deze weblog 
Bron: Robèrt van Beckhoven

1 opmerking: