maandag 1 november 2010

Rhodesian wrap

Ingrediënten voor 4 wraps:
1 bosuitje
1 tomaat
1 rijpe avocado
2 eetlepels fijngehakte peterselie 
200 gram chorizo
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 ui
125 gram feta
8 blaadjes lollo rosso
2 eetlepels olijfolie
4 grote bloemtortilla’s (doorsnede ca. 25 cm.)
Mexicaanse kruidenmix (in afgestreken theelepels): 4 paprikapoeder, 1/2 tot 1 cayennepeper, 1 knoflookpoeder en 1 komijn


Bereiding:
  • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes, Schep het vruchtvlees van de avocado in een diep bord en prak het fijn. 
  • Meng de tomaat, bosui, peterselie en de helft van de Mexicaanse kruiden erdoor. 
  • Laat de guacamole ca. 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  • Snijd de chorizo in reepjes. Maak de paprika schoon en snijd ze in reepjes. 
  • Pel en snipper de uit en was de blaadjes lollo rosso en sla ze droog. Verkruimel de feta.
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui even aan. Schep de paprika en chorizo erdoor en roerbak het geheel ca. 3-4 minuten tot de paprika zacht is. 
  • Breng dit mengsel pittig op smaak met zout, de rest van de Mexicaanse kruidenmix en enkele druppels tabasco.

Samenstellen van de Wrap:
  • Verdeel de lollo rosso over de wrap.
  • Strooi de feta erover.
  • Naar behoefte guacamole erover verdelen.
  • Gebakken mengsel erover verdelen en oprollen/vouwen

Tip: varieer voor de gasten met nog een soort wrap. Twee grote wraps is het maximum wat iemand gemiddeld eet.
Bron: wie het weet…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten