Ingrediënten voor 4 wraps:
1 bosuitje
1 tomaat
1 rijpe avocado
2 eetlepels fijngehakte peterselie
200 gram chorizo
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 ui
125 gram feta
125 gram feta
8 blaadjes lollo rosso
2 eetlepels olijfolie
4 grote bloemtortilla’s (doorsnede ca. 25 cm.)
Mexicaanse kruidenmix (in afgestreken theelepels): 4 paprikapoeder, 1/2 tot 1 cayennepeper, 1 knoflookpoeder en 1 komijn
Mexicaanse kruidenmix (in afgestreken theelepels): 4 paprikapoeder, 1/2 tot 1 cayennepeper, 1 knoflookpoeder en 1 komijn
Bereiding:
- Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes, Schep het vruchtvlees van de avocado in een diep bord en prak het fijn.
- Meng de tomaat, bosui, peterselie en de helft van de Mexicaanse kruiden erdoor.
- Laat de guacamole ca. 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
- Snijd de chorizo in reepjes. Maak de paprika schoon en snijd ze in reepjes.
- Pel en snipper de uit en was de blaadjes lollo rosso en sla ze droog. Verkruimel de feta.
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui even aan. Schep de paprika en chorizo erdoor en roerbak het geheel ca. 3-4 minuten tot de paprika zacht is.
- Breng dit mengsel pittig op smaak met zout, de rest van de Mexicaanse kruidenmix en enkele druppels tabasco.
Samenstellen van de Wrap:
- Verdeel de lollo rosso over de wrap.
- Strooi de feta erover.
- Naar behoefte guacamole erover verdelen.
- Gebakken mengsel erover verdelen en oprollen/vouwen
Tip: varieer voor de gasten met nog een soort wrap. Twee grote wraps is het maximum wat iemand gemiddeld eet.
Bron: wie het weet…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten