Voor 4 personen:
4 witlof stronken
12 plakken bladerdeeg
2 eetlepel olijfolie
250 ml crème fraîche
2 bollen mozzarella in plakjes
4 eetlepels geraspte pittige kaas (bv grano padano)
10 eetlepels balsamico azijn
bakplaat ingevet
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 225°C.
- Was de witlofstronkjes en snijdt ze in de lengte in vieren en verwijder het harde gedeelte.
- Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de bakplaat en druk de naden goed dicht.
- Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan.
- Bestrijk de randen met olie.
- Bestrijk de bodem met crème fraiche, maar laat de randen vrij.
- Verdeel er de witlof, mozzarella en de geraspte kaas erover.
- Bak de witloftaart in 15-20 minuten goudbruin gaar.
- Verwarm in een kleine pan de balsamico azijn en laat hem 5 minuten inkoken totdat hij de dikte van siroop heeft.
- Direct nadat de witloftaart uit de oven komt, de balsamico siroop erover druppelen.
- Op smaak brengen met versgemalen peper.
Tip: vooral een wintergerecht en kan ook als 2e groente ingezet worden.
Bron: AH allerhande
Bron: AH allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten