maandag 1 november 2010

Witloftaart

Voor 4 personen:
4 witlof stronken
12 plakken bladerdeeg
2 eetlepel olijfolie
250 ml crème fraîche
2 bollen mozzarella in plakjes
4 eetlepels geraspte pittige kaas (bv grano padano)
10 eetlepels balsamico azijn
bakplaat ingevet

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 225°C.
  • Was de witlofstronkjes en snijdt ze in de lengte in vieren en verwijder het harde gedeelte.
  • Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de bakplaat en druk de naden goed dicht.
  • Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan.
  • Bestrijk de randen met olie.
  • Bestrijk de bodem met crème fraiche, maar laat de randen vrij.
  • Verdeel er de witlof, mozzarella en de geraspte kaas erover.
  • Bak de witloftaart in 15-20 minuten goudbruin gaar.
  • Verwarm in een kleine pan de balsamico azijn en laat hem 5 minuten inkoken totdat hij de dikte van siroop heeft.
  • Direct nadat de witloftaart uit de oven komt, de balsamico siroop erover druppelen.
  • Op smaak brengen met versgemalen peper.
Tip: vooral een wintergerecht en kan ook als 2e groente ingezet worden.
Bron: AH allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten