maandag 1 november 2010

Döner kebab wrap

Ingrediënten voor 10 wraps:
600 gram gekruide reepjes shoarmavlees
220 gram uien
1 teentje knoflook
200 gram paprika (gemengde kleuren)
olijfolie
½ komkommer
½ fijn gesneden ijsbergsla
knoflooksaus
10 wraps

Bereiding:
  • Snijd de uien in ringen en de paprika in reepjes.
  • Snijd de komkommer in plakjes
  • Verhit de olijfolie in een wok en smoor hierin de knoflook en de uienringen.
  • Voeg nu reepjes shoarmavlees toe en bak het snel goudbruin en gaar.
  • Voeg nu de paprikareepjes toe en laat het geheel nog enkele minuten garen.
  • Bereid de knoflooksaus volgens recept en 24 uur laten intrekken.

Samenstellen van de wrap:
  • Beleg de knoflook wrap met de fijngesneden ijsbergsla en verdeel hierover de saus.
  • Leg hierop de plakjes gesneden komkommer
  • Verdeel hierover de vleesmassa.
  • Vouw de wrap in de vorm van een tasje.
2003 was het jaar dat de wrap in Nederland bekend werd.
Bron: wie het weet…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten