Ingrediënten voor 4 personen (koud gerecht):
2 eetlepels mayonaise
125 ml zure room of kookroom
2 x 150 gram gerookte kipfilet, in dunne plakjes gesneden
1 rode ui, fijngesneden
6 bospeentjes, in zeer dunne plakjes of grof geschaafd
3 eetlepels munt, fijngesneden
1 rijpe avocado
1 citroen, uitgeperst
1 bosui
1 pak grote wraptortilla's (4 stuks)
Bereiding:
- Roer de mayonaise door de zure room en schep de kip, de ui en de bospeen erdoor.
- Breng de kipsalade op smaak met de munt, zout en (versgemalen) peper.
- Halveer de avocado, schil 'm en wip de pit eruit.
- Snijd het avocadovlees in repen en besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap.
- Snijd de bosui in de lengte door.
- Halveer de helften nog eens in de lengte en snijd de reepjes doormidden.
- Verwarm de tortilla's 20 seconden in de magnetron.
- Verdeel de kipsalade over de tortilla's en leg de avocado erop.
- Bestrooi met de bosui en klap één zijkant over de vulling.
- Rol de tortilla's op en serveer direct.
Tip: de avocado is rijp als de steelaanzet licht meegeeft als druk. Avocadovruchtvlees verkleurt snel, besprenkel het daarom meteen met limoen- of citroensap.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten