maandag 1 november 2010

Zalm loempia

Voor 4 personen:
4 stukken zalm, in repen van 2 cm dik à 150 gram
10 gram Thaise kruiden
2 eetlepels olijfolie
4 loempiavellen
40 gram shii-take paddenstoelen in reepjes
20 gram lente ui in ringetjes
20 gram kokosmelk
1 ei

Bereiding:

  • Bak de shii-take met de lente uitjes in de olie.
  • Blus het af met kokosmelk en laat het geheel indikken.
  • Klop het ei los.
  • Neem een loempiavel, leg hierop ¼ van het roergebakken mengsel en een reep zalm.
  • Rol het gerecht op als een loempia en plak het geheel dicht met het losgeklopte ei.
  • Indien de loempia vellen te kwetsbaar zijn, een tweede vel erover aanbrengen.
  • Op kleur afbakken in de frituur bij 175°C.
Tip: lekker met noodles en gewokte komkommerstukjes in ketjapsaus.  
Bron: Vis in Bedrijf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten