Voor 4 personen:
4 stukken zalm, in repen van 2 cm dik à 150 gram
10 gram Thaise kruiden
2 eetlepels olijfolie
4 loempiavellen
40 gram shii-take paddenstoelen in reepjes
20 gram lente ui in ringetjes
20 gram kokosmelk
1 ei
Bereiding:
- Bak de shii-take met de lente uitjes in de olie.
- Blus het af met kokosmelk en laat het geheel indikken.
- Klop het ei los.
- Neem een loempiavel, leg hierop ¼ van het roergebakken mengsel en een reep zalm.
- Rol het gerecht op als een loempia en plak het geheel dicht met het losgeklopte ei.
- Indien de loempia vellen te kwetsbaar zijn, een tweede vel erover aanbrengen.
- Op kleur afbakken in de frituur bij 175°C.
Tip: lekker met noodles en gewokte komkommerstukjes in ketjapsaus.
Bron: Vis in Bedrijf
Geen opmerkingen:
Een reactie posten