Ingrediënten voor 2
rollen is 12 personen:
6 eieren150 gram suiker
150 gram bloem
Theelepel citroenrasp
1 pot aardbeienjam
500 gram slagroom met 50 gram suiker
Hagelslag
Voorbereiding:
·
Oven op 240°C zonder ventilatie voorverwarmen.· Bloem zeven.
· 2 bakplaten bekleden met bakpapier.
· Slagroom met suiker luchtig kloppen en in koelkast wegzetten.
Bereiding:
·
Ei, suiker en citroenrasp mengen en verwarmen in
magnetron op 37°C.· Beslag luchtig kloppen tot een witte massa.
· Voorzichtig de bloem erdoor roeren.
· Verdeel het beslag over 2 bakplaten.
· In 4 minuten bakken, totdat het beslag terugveert bij indrukken met vinger
· Direct van de plaat af afkoelen, de kapselplak moet zacht blijven en niet uitdrogen.
· Direct na afkoelen de jam verdelen over de 2 plakken kapsel.
· Dan 3/4 deel van het slagroom verdelen over de 2 plakken kapsel.
· De plakken oprollen en insmeren met slagroom.
· Hagelslag erop en met het papier aandrukken.
· In de koelkast op laten stijven en in stukken snijden.
Tip: Ook heerlijk om te combineren met verschillende vullingen en bekleden met ganache (1 deel slagroom koken, van het vuur af, 1 deel chocolade stukjes erdoor roeren. Af laten koelen en licht vloeibaar maken in de magnetron)
Bron: Een beetje van Banketbakkersspecialiteiten 3 (misset) en een beetje van mezelf.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten