maandag 15 oktober 2012

Aarbei-slagroomrol


Ingrediënten voor 2 rollen is 12 personen:
6 eieren
150 gram suiker
150 gram bloem
Theelepel citroenrasp
1 pot aardbeienjam
500 gram slagroom met 50 gram suiker
Hagelslag

Voorbereiding:
·         Oven op 240°C zonder ventilatie voorverwarmen.
·         Bloem zeven.
·         2 bakplaten bekleden met bakpapier.
·         Slagroom met suiker luchtig kloppen en in koelkast wegzetten.

Bereiding:
·         Ei, suiker en citroenrasp mengen en verwarmen in magnetron op 37°C.
·         Beslag luchtig kloppen tot een witte massa.
·         Voorzichtig de bloem erdoor roeren.
·         Verdeel het beslag over 2 bakplaten.
·         In 4 minuten bakken, totdat het beslag terugveert bij indrukken met vinger
·         Direct van de plaat af afkoelen, de kapselplak moet zacht blijven en niet uitdrogen.
·         Direct na afkoelen de jam verdelen over de 2 plakken kapsel.
·         Dan 3/4 deel van het slagroom verdelen over de 2 plakken kapsel.
·         De plakken oprollen en insmeren met slagroom.
·         Hagelslag erop en met het papier aandrukken.
·         In de koelkast op laten stijven en in stukken snijden.

Tip: Ook heerlijk om te combineren met verschillende vullingen en bekleden met ganache (1 deel slagroom koken, van het vuur af, 1 deel chocolade stukjes erdoor roeren. Af laten koelen en licht vloeibaar maken in de magnetron)
Bron: Een beetje van Banketbakkersspecialiteiten 3 (misset) en een beetje van mezelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten