Ingrediënten:
1 liter volle melk200 gram eieren
200 gram suiker
70 gram room- of custardpoeder
1 vanillestokje in de lengte doormidden gesneden
Bereiding:
· Melk met de helft van de suiker en het vanillestokje 5 minuten laten koken.
· Overige suiker met de eieren goed glad roeren en de roompoeder gezeefd erdoor roeren.
· Het vanillestokje uit de melk halen en de pitjes eruit schrapen en pitjes aan de melk toevoegen.
· Een deel van de melk aan het eieren/suiker mengsel toevoegen en goed roeren.
· Alle ingrediënten bij elkaar in de pan.
· 5 minuten al roerend laten koken.
Tip: Een te korte kooktijd geeft een ‘melige’ banketbakkersroom omdat de zetmelen dan niet gaar zijn.
Wil je geen vel op de room? Na koken afdekken met huishoudfolie of deppen met boter.
Bron: V.B.O.B. Banketbakkersproducten nr. 9
Geen opmerkingen:
Een reactie posten