dinsdag 16 oktober 2012

Pasta risottata

Ingrediënten voor 4 personen:
350 gram kipfilet
1,5 liter kippenbouillon (van tablet)
2 eetlepels olijfolie
1 sjalot fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
3 blaadjes salie in repen of 1 eetlepel Italiaanse kruiden
300 gram penne of schelpjes (pasta)
1 courgette (of 2 kleine), in blokjes
250 gram groene asperges, in stukken van 3 cm
125 gram crème fraîche light
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
2 eetlepels fijngesneden basilicum


Bereiding:

  • Kook de kipfilet in de bouillon in 10-12 minuten zachtjes gaar.
  • Neem de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. In plukjes uit elkaar trekken.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan.
  • Fruit de sjalot met de knoflook 1 minuut.
  • Schep de ongare pasta erbij en verwarm nog 1 minuut al roerend.
  • Schenk voldoende hete kippenbouillon bij de pasta zodat deze net bedekt is. Kook de pasta onafgedekt beetgaar (ongeveer 15 minuten) of in ieder geval iets langer dan op de verpakking is aangegeven.
  • Laat de bouillon zachtjes koken. Roer er de eerste vijf minuten regelmatig een extra scheut bouillon bij zodat de pasta net is bedekt.
  • Voeg na 10 minuten de courgette, de asperge en de kruiden toe, Laat de bouillon en pasta al roerend nu volledig opnemen totdat deze bijna beetgaar is (regelmatig proeven). Reken op ongeveer 1 liter hete bouillon. De pasta moet nog wel flink nat zijn.
  • Neem de pan dan van het vuur. Schep de kipfilet, de crème fraîche en de helft van de geraspte kaas door de pasta.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep de pasta in vier diepe borden en bestrooi met peterselie.
  • Serveer de rest van de kaas erbij.









Gegeten bij Erik en Wilma. Mooi gerecht en vol van smaak
PS: risottata betekent "als risotto bereid"
Resultaat: een zijdezachte pasta met geconcentreerde smaken en een stevige beet
Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten