1 kapseltaart, zie verderop bij de recepten
Harde wenerplakken:
250 gram bloem150 gram boter
75 gram basterdsuiker
3 gram zout
Bavaroise:
750 gram slagroom90 gram suiker
24 gram gelatine weken met 140 gram water
375 gram vruchtensap: verse aardbeien-, verse sinaasappel-, ananassap etc.
Voorbereiding:
·
Oven voorverwarmen op 175°C
Bereiding:
- Suiker, roomboter en zout door elkaar kneden.
- Bloem toevoegen en kort door elkaar kneden.
- 2 ronde plakken, ter grootte van taartpan maken en in de taartpannen in ± 20 minuten gaar bakken.
- Na afkoelen de harde wenerplakken lossen.
- Taart bodem horizontaal in 2 plakken snijden.
- Slagroom met suiker net niet helemaal stijf kloppen.
- De opgeloste gelatine verhitten tot 70°C en mengen met het vruchtensap.
- Deze massa af laten koelen in de koelkast totdat het dikker begint te worden (hangen van druppels), maar blijf er wel bij en heb geduld.
- Eerst een schep slagroom door de massa roeren.
- Alle slagroom toevoegen en voorzichtig door elkaar scheppen (dit proces heet familie maken).
- Verdeel de helft van de bavaroise over de taartpannen die bekleed zijn met huishoudfolie.
- Druk op elke pan een kapselplak (eventueel iets kleiner gesneden, zodat de plak de rand niet raakt).
- Verdeel de andere helft van de bavaroise over de taartpannen.
- Druk op elke pan de omgekeerde harde wenerplak.
- 24 uur koelen in de koelkast, omkeren en afwerken met een jam of gelei.
- Afwerken met een rozetten slagroom en vers fruit.
Tip: eventueel kun je fijngehakte stukjes vruchten als
garnituur door de bavaroise roeren.
Ananassap niet vers gebruiken, deze bevat enzymen die de gelatine
afbreken.Bron: te lang geleden…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten