400 gram Spaanse rijst
300 gram saucijsjes in stukken van 2 centimeter gesneden
6 gekruide kippenpoten
10 plakken ontbijtspek in stukjes van 2 cm
150 gram gepelde mosselen
250 gram gepelde gamba’s
1 potje doperwten, 180 gram uitlekgewicht
2 witte en 1 rode ui in kwart ringen gesneden
½ rode peper, zonder pit fijngehakt
Saffraan, klein buisje
8 tenen knoflook geperst
Olijfolie
1,5 vis bouillonblokje
3 ontpitte tomaten in blokjes
Bereiding:
- Bak de ontbijtspek, saucijsjes en de kippenpoten met 1/3 deel van de knoflook aan in olijfolie en 15 minuten nagaren met deksel.
- Bak de uien, 2/3 van de knoflook en rode peper in de olijfolie, aan het einde 1/2 bouillonblokje toevoegen.
- Bak de mosselen, garnalen en de rest van de knoflook in de olijfolie.
- Kook de rijst met 1 bouillonblokje en de saffraan gaar.
- Voeg alle ingrediënten uit de stappen 1 t/m 4 samen met de tomaten en doperwten.
- Laat een kwartier staan met deksel erop om de smaken in elkaar over te laten vloeien.
Bron: camping eigenaresse van Ma Prairie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten