donderdag 18 oktober 2012

Garnalen cocktail

Ingrediënten voor 6 personen:
300 gram garnalen
1 avocado
25 gram ketchup
125 gram mayonaise
75 gram slagroom
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
Scheutje sherry
Sla

Bereiding:

  • Slagroom lobbig kloppen.
  • Ketchup, mayonaise, sherry en paprikapoeder mengen en voorzichtig door de slagroom roeren (cocktailsaus)
  • Mooie glazen die je hebt, onderin met sla beleggen.
  • Garnalen verdelen over de 6 glazen (12 garnaaltjes achterhouden voor garnering)
  • De avocado in blokjes snijden en verdelen.
  • Cocktailsaus verdelen.
  • Elk glas afwerken met klein beetje paprikapoeder en 2 garnaaltjes op de cocktailsaus.








Tip: de cocktailsaus is ook lekker als dipsaus bij komkommer of rauwe bloemkool.
Bron: een mooie klassieker geleerd op het VMBO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten