vrijdag 19 oktober 2012

Maaltijdsoep met spekjes en rookworst

Ingrediënten voor 6 personen:
1 grote rookworst in halve plakjes
500 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes
2 uien, grof gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 flinke winterwortel in blokjes
1 prei in reepjes
2 stelen bleekselderij in reepjes
1 rode paprika in blokjes
1 liter kippenbouillon van tablet
100 gram kookroom
50 gram roomboter
250 gram spekblokjes
1 theelepel fijngesneden tijm
Zout en versgemalen peper

Bereiding:

  • Kook de aardappelblokjes in de bouillon gaar en pureer met de room met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Verhit intussen de boter in een grote koekenpan en laat de spekblokjes omscheppend 5 min. uitbakken.
  • Voeg de ui en de tijm toe en mee laten fruiten tot de ui glazig is.
  • Laat de knoflook kort mee fruiten.
  • Voeg de wortel, de prei, de bleekselderij en de paprika toe en roerbak tot de groenten beginnen te kleuren.
  • Doe de roergebakken groenten met het spek en de rookworst bij de soep, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ca. 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.







Tip: lekker met boerenbrood en roomboter
Bron: mijn moeder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten