8 sneetjes Vikorn, zonder korst
400 gram grietfilet
Olijfolie en roomboter
Zout en peper
8 gekookte asperges, ieder in 2 stukken
½ krop frisée sla
4 dunne plakken Pata Negra (Spaanse rauwe ham
200 gram zeekraal, geblancheerd
2 eetlepels balsamico
Kleine bloemkool
½ liter melkPesto, zie verderop in de recepten
Bereiding:
- Snijd de bloemkool in stukjes en kook deze gaar in de melk met een beetje zout.
- Haal de bloemkool uit de melk en pureer deze fijn met de staafmixer.
- Voeg weer een beetje van de melk toe tot er een gladde puree ontstaat.
- Bak in de olijfolie rustig de plakken rauwe ham krokant.
- Besmeer het brood met pesto en bak deze in ± 5 minuten krokant in een voorverwarmde oven van 180°C
- Bestrooi de grietfilet met zout en peper en besmeer met pesto.
- Bak de vis goudbruin in half roomboter/half olijfolie.
- Maak een mooie streep bloemkoolsaus op 4 borden.
- Bouw nu het taartje op: eerst 1 toastbrood, wat zeekraal, een beetje sla, 4 stukjes asperges, de grietfilet, de krokante ham en bovenop weer de toast.
- Maak naast het brood een mooie streep van pesto met enkele druppels balsamico.
- Garneer het geheel af met een takje frisée sla.
Tip: Een pittig recept, mocht je producten niet kunnen krijgen, of heb je alternatieven in huis: wees creatief! De opbouw is brood, groente, sla, vis en ham. De basis wordt gelegd met een goede pesto.
Bron: Vikorn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten