vrijdag 19 oktober 2012

Taartje van grietfilet

Ingrediënten voor 4 personen:
8 sneetjes Vikorn, zonder korst
400 gram grietfilet
Olijfolie en roomboter
Zout en peper
8 gekookte asperges, ieder in 2 stukken
½ krop frisée sla
4 dunne plakken Pata Negra (Spaanse rauwe ham
200 gram zeekraal, geblancheerd

2 eetlepels balsamico

Kleine bloemkool
½ liter melk
Pesto, zie verderop in de recepten

Bereiding:

  • Snijd de bloemkool in stukjes en kook deze gaar in de melk met een beetje zout.
  • Haal de bloemkool uit de melk en pureer deze fijn met de staafmixer.
  • Voeg weer een beetje van de melk toe tot er een gladde puree ontstaat.
  • Bak in de olijfolie rustig de  plakken rauwe ham krokant.
  • Besmeer het brood met pesto en bak deze in ± 5 minuten krokant in een voorverwarmde oven van 180°C
  • Bestrooi de grietfilet met zout en peper en besmeer met pesto.
  • Bak de vis goudbruin in half roomboter/half olijfolie.
  • Maak een mooie streep bloemkoolsaus op 4 borden.
  • Bouw nu het taartje op: eerst 1 toastbrood, wat zeekraal, een beetje sla, 4 stukjes asperges, de grietfilet, de krokante ham en bovenop weer de toast.
  • Maak naast het brood een mooie streep van pesto met enkele druppels balsamico.
  • Garneer het geheel af met een takje frisée sla.












Tip: Een pittig recept, mocht je producten niet kunnen krijgen, of heb je alternatieven in huis: wees creatief! De opbouw is brood, groente, sla, vis en ham. De basis wordt gelegd met een goede pesto.
Bron: Vikorn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten