donderdag 20 december 2012

Salade van avocado en garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:
3 rijpe avocado’s in partjes
250 gram scampi’s of garnalen
1 groene appel, met schil, in partjes
1 rode ui in ringen
Handvol rucola blaadjes
4 cm gemberwortel, geschild, in reepjes
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels olijfolie
1-2 theelepels citroensap
Zout, peper

Bereiding:

  • Meng avocado, garnalen, appel, ui, rucola en gember.
  • Roer een dressing van crème fraîche, olie, citroensap en zout en peper naar smaak.
  • Meng de dressing met de salade
  • De scampi’s met versgemalen peper en zout in olijfolie op de grillpan bakken en verdelen over de salade.





De frisse appel vormt samen met de romige avocado een heerlijke combinatie

Tip: Houd je niet van garnalen, dan vervangen voor bijvoorbeeld gerookte kip
Bron: gegeten bij Hajo en Lilian, recept afkomstig van Libelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten