donderdag 18 oktober 2012

Tomaten-komkommersalade met munt

Ingrediënten voor 6 porties:
5 eetlepels frambozenazijn van Oil & Vinegar
2 eetlepels balsamicoazijn
snufje zout
2 grote komkommers, in dunne plakjes
3 grote tomaten, zaad verwijderd en in stukjes
½ middelgrote rode ui, fijngesneden
Een handjevol verse muntblaadjes in stukken gesneden
2 eetlepels olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding:
·         In een grote kom het azijn en zout vermengen.
·         Komkommer toevoegen en 1 uur laten intrekken.
·         Af en toe roeren.
·         Tomaat, ui, munt en olijfolie voorzichtig door de gemarineerde komkommer scheppen.
·         Zout en peper toevoegen.

Tip: heerlijke zomersalade bij de bbq.
Bron: een beetje van allrecipes.nl en een beetje van mijzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten