maandag 29 december 2014

Paprikaroomsoep

Ingrediënten voor 4 personen:
1 ui
3 rode paprika's
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
1 kuipje smeerkaas (200 g)
1 kruidenbouillonblokje
75 g croutons (met knoflook en fijne kruiden)


Bereiding:
  • Ui pellen en snipperen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In soeppan olie verhitten. Ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Paprikapoeder, 3 dl water, smeerkaas en bouillonblokje toevoegen.
  • Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Soep in keukenmachine of met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep door zeef wrijven en nog ca. 1 minuut verwarmen.
  • Serveren met croutons.
Tip: Eigenlijk zou je dit recept twee keer moeten maken. Zo lekker is het en heb je ook nog wat over voor de volgende dag...
Bron: AH recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten