1 ui
3 rode paprika's
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
1 kuipje smeerkaas (200 g)
1 kruidenbouillonblokje
75 g croutons (met knoflook en fijne kruiden)
Bereiding:
- Ui pellen en snipperen.
- Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
- In soeppan olie verhitten. Ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes bakken.
- Paprikapoeder, 3 dl water, smeerkaas en bouillonblokje toevoegen.
- Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Soep in keukenmachine of met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper.
- Soep door zeef wrijven en nog ca. 1 minuut verwarmen.
- Serveren met croutons.
Tip: Eigenlijk zou je dit recept twee keer moeten maken. Zo
lekker is het en heb je ook nog wat over voor de volgende dag...
Bron: AH recepten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten