Ingrediënten voor 10
personen:
2 potten Faja Lobi saoto trafasie
4 kipfilets
6 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
6 kippen bouillonblokjes
8 pimentkorrels
3 liter water
Garnituur:
150 gram rijst
10 eieren
100 gram taugé
zakje/potje gebakken uitjes
zakje mini frites chips
sambal
kroepoek
ketjap manis
Bereiding soep:
·
Kip 15 minuten koken in het water met de
bouillonblokjes.
·
Kip eruit halen en af laten koelen.
·
Pimentkorrels, selderij en de potten saoto
trafasie toevoegen en 5 minuten laten koken.
Bereiding garnituur:
·
Rijst en de eieren (hard) koken en afgieten.
·
Kip plukken en bakken in de ketjap manis.
·
Eieren pellen en halveren.
·
Alle garnituur in schaaltjes klaarzetten en de
soep in een soep terrine.
·
Gasten zelf de soep laten opscheppen en
garnituur laten toevoegen.
Tip: qua voorgerecht vult de soep flink, kleine
vervolg gerechten is aan te bevelen.
Saoto soep is van oorsprong een Javaans gerecht. Soto ajam
of saoto is een geliefd gerecht onder de Surinamers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten