maandag 7 september 2015

Taart limoentartelette

Ingrediënten voor 14 personen:
Voor het deeg:
80 gram fijne suiker
¼ theelepel zout
220 gram boter
1 eidooier
1 ei
340 gram bloem

Voor de vulling:
2 blikjes gecondenseerde volle melk met suiker
6 limoenen, rasp
8 eidooiers
150 ml limoensap

Voor de meringue:
4 ei eiwitten
200 gram suiker

Voorbereiding:
·         Kneed alle ingrediënten, behalve de bloem, voor het deeg door elkaar.
·         Voeg de bloem toe, kneed er een deeg van tot een samenhangende bal.
·         Verpak het deeg in folie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
·         Vet de taartpan van 28 cm in en verwarm de oven voor op 175°C.

Bereiding:
·         Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 mm en bekleed de taartpan.
·         Prik de bodem meerdere malen met een vork en zet de taartpan 30 minuten in de vriezer.
·         Bak de taartbodem in ± 20 minuten gaar.
·         Meng alle ingrediënten voor de vulling en verdeel dit mengsel over de gebakken taartbodem.
·         Zet de taart nog ± 15 minuten in de oven totdat de vulling gestold is.
·         Laat de taart afkoelen en los deze voorzichtig.
·         Meng het eiwit met de suiker en verwarm dit in de magnetron tot 37°C.
·         Klopt het eiwit luchtig totdat je ‘pieken’ kunt trekken.
·         Verdeel het luchtige eiwit over de taart en trek pieken als decoratie.
·         Brand de meringue af met een gasbrander of kort onder de hete grill.

Tip: Mes even nat maken onder de warme kraan zorgt voor 14 mooie punten.
Bron: Jamie Oliver?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten