Ingrediënten voor 14
personen:
Voor het deeg:
80 gram fijne suiker
¼ theelepel zout
220 gram boter
1 eidooier
1 ei
340 gram bloem
Voor de vulling:
2 blikjes gecondenseerde volle melk met suiker
6 limoenen, rasp
8 eidooiers
150 ml limoensap
Voor de meringue:
4 ei eiwitten
200 gram suiker
Voorbereiding:
·
Kneed alle ingrediënten, behalve de bloem, voor
het deeg door elkaar.
·
Voeg de bloem toe, kneed er een deeg van tot een
samenhangende bal.
·
Verpak het deeg in folie en laat het deeg
minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
·
Vet de taartpan van 28 cm in en verwarm de oven
voor op 175°C.
Bereiding:
·
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 mm en
bekleed de taartpan.
·
Prik de bodem meerdere malen met een vork en zet
de taartpan 30 minuten in de vriezer.
·
Bak de taartbodem in ± 20 minuten gaar.
·
Meng alle ingrediënten voor de vulling en
verdeel dit mengsel over de gebakken taartbodem.
·
Zet de taart nog ± 15 minuten in de oven totdat
de vulling gestold is.
·
Laat de taart afkoelen en los deze voorzichtig.
·
Meng het eiwit met de suiker en verwarm dit in
de magnetron tot 37°C.
·
Klopt het eiwit luchtig totdat je ‘pieken’ kunt
trekken.
·
Verdeel het luchtige eiwit over de taart en trek
pieken als decoratie.
·
Brand de meringue af met een gasbrander of kort
onder de hete grill.
Tip: Mes even nat maken onder de warme kraan zorgt
voor 14 mooie punten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten