Ingrediënten voor 12
personen:
308 gram Oreo-koekjes (rol)
180 gram boter
3 eetlepels bourbon whisky
300 gram pure chocolade 72%
2 eieren
100 gram lichtbruine basterdsuiker
250 gram mascarpone (bakje)
397 gram gecondenseerde melk (blikje)
100 gram honing
1 eetlepel poedersuiker
Voorbereiding:
- Verwarm
de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de ingevette bakvorm met
bakpapier.
Bereiding:
- Maal de koekjes fijn in de
keukenmachine.
- Smelt 80 g boter in een
steelpan, meng de boter met de koekjes en whisky en verdeel over de
bakvorm. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
- Hak de chocolade grof.
Smelt de rest van de boter in een pan, neem van het vuur en voeg 1/3 van
de chocolade toe. Laat 4 min. staan en roer door.
- Klop de eieren met de
suiker in 5 min. romig en dik.
- Schep het chocolademengsel
erdoor.
- Roer 3/5 van de mascarpone
los met een vork en schep door het mengsel tot het egaal wordt. Schenk
voorzichtig in de bakvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot
de vulling net gestold is. Laat de taart in 1 uur en 30 min. afkoelen op
een rooster.
- Verwarm al roerend de rest
van de chocolade, melk en honing. Laat 10 min. afkoelen. Verdeel de saus
over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast. Bestrooi met
poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.
Tip: Garneer de taart eens met chocoladekrullen,
pecannoten of Oreo-koekjes in stukken.
Bron: ah.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten