donderdag 23 augustus 2018

Bitterballen van aardappel, met ham en kaas


Ingrediënten voor 24 bitterballen:
500 gram geschilde kruimige aardappelen
6 flinke plakken ham
250 gram extra belegen kaas (eventueel extra 24 blokjes jonge kaas)
2 theelepels mosterd
Bosje peterselie
Witte peper en zout
Bloem
1 ei
Paneermeel

Voorbereiding:
  • Snijd de aardappelen in blokjes en kook de aardappelen met wat zout gaar.
Bereiding:
  • Druk de aardappelblokjes door een buikzeef of een fijne passe vite zeef.
  • Rasp de kaas fijn.
  • Snijd de ham in kleine vierkantjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Voeg aan de aardappelen de kaas, ham, peterselie, mosterd en witte peper.
  • Maak er 12 balletjes van en laat deze op een bord in de koelkast afkoelen.
  • Zet in drie schaaltjes de bloem, losgeklopt ei en paneermeel klaar.
  • Haal de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan in de paneermeel rollen.
  • Frituren op 175°C totdat de bitterballen goudbruin zijn.
Bron: Twisted
Tip: Blokje kaas in het midden van het balletje geeft een mooi effect tijdens het eten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten