Ingrediënten voor 24 bitterballen:
500 gram geschilde kruimige aardappelen6 flinke plakken ham
250 gram extra belegen kaas (eventueel extra 24 blokjes jonge kaas)
Bosje peterselie
Witte peper en zout
Bloem
1 ei
Paneermeel
Voorbereiding:
- Snijd de aardappelen in blokjes en kook de aardappelen met wat zout gaar.
Bereiding:
- Druk de aardappelblokjes door een buikzeef of een fijne passe vite zeef.
- Rasp de kaas fijn.
- Snijd de ham in kleine vierkantjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Voeg aan de aardappelen de kaas, ham, peterselie, mosterd en witte peper.
- Maak er 12 balletjes van en laat deze op een bord in de koelkast afkoelen.
- Zet in drie schaaltjes de bloem, losgeklopt ei en paneermeel klaar.
- Haal de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan in de paneermeel rollen.
- Frituren op 175°C totdat de bitterballen goudbruin zijn.
Tip: Blokje kaas in het midden van het balletje geeft een mooi effect tijdens het eten...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten