Ingrediënten voor 4
personen:
2 rode rauwe bieten1 blikje linzen (goed afgespoeld)
16 walnoten of 32 halve
4 handen wilde sla of rucola
Stuk feta of blauwader kaas
6 eetlepels goede olijfolie
Sap van ½ citroen
Peper en zout
Voorbereiding:
- Verpak de bieten in aluminiumfolie.
- Rooster de bieten 1 uur in een oven van 200°C.
- Rooster de walnoten goudbruin in de oven (bij blijven, verbrandt snel
Bereiding:
- Was de sla en slinger droog en rangschik op een bord.
- Strooi de linzen erover heen.
- Haal de bieten uit de folie, verwijder de schil en snij in blokjes.
- Leg de blokjes op de salade.
- Maak van de olijfolie, citroensap, peper en zout een dressing en giet deze over de salade.
- Hak de walnoten grof en verdeel deze over de salade.
- Verbrokkel de kaas over de salade.
Bron: Karin K. bij DSM die ze een keer met
een lunch gemaakt heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten