donderdag 23 augustus 2018

Salade van geroosterde bieten


Ingrediënten voor 4 personen:
2 rode rauwe bieten
1 blikje linzen (goed afgespoeld)
16 walnoten of 32 halve
4 handen wilde sla of rucola
Stuk feta of blauwader kaas
6 eetlepels goede olijfolie
Sap van ½ citroen
Peper en zout

Voorbereiding:
  • Verpak de bieten in aluminiumfolie.
  • Rooster de bieten 1 uur in een oven van 200°C.
  • Rooster de walnoten goudbruin in de oven (bij blijven, verbrandt snel
Bereiding:
  • Was de sla en slinger droog en rangschik op een bord.
  • Strooi de linzen erover heen.
  • Haal de bieten uit de folie, verwijder de schil en snij in blokjes.
  • Leg de blokjes op de salade.
  • Maak van de olijfolie, citroensap, peper en zout een dressing en giet deze over de salade.
  • Hak de walnoten grof en verdeel deze over de salade.
  • Verbrokkel de kaas over de salade.
Tip: warme bieten geven een mooi koud-warm effect met het eten van deze salade.
Bron: Karin K. bij DSM die ze een keer met een lunch gemaakt heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten