donderdag 23 augustus 2018

Kroketten


Ingrediënten voor 12 kroketten:

300 gram soepvlees(mager)
Bouquet (ui, wortel, prei, peterselie, gestoten peperkorrels, foelie en zout)
¾ liter water
75  gram boter
½  ui
85  gram bloem
4 ½  deciliter bouillon
peper en zout
nootmuskaat
peterselie
3 eierdooiers
3 eiwitten
Paneermeel
olie

Voorbereiding:
·         Trek een bouillon van het soepvlees en het bouquet. 4½ dl bouillon van de bouillon heb je nodig van het restant kun je een soepje maken. Als het vlees gaar is trek hier dan kleine stukjes/reepjes van.

Bereiding:
·         Snipper de ui heel fijn. Smelt de boter in een pan en laat de uisnippers hierin glazig smoren.
·         Voeg de bloem toe en roer goed tot de boter door de bloem is opgenomen.
·         Voeg scheutje voor scheutje onder voortdurend roeren de bouillon toe.
·         Voeg het vlees toe.
·         Maak de ragout op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
·         Roer één voor één de 3 eierdooiers door de ragout.
·         Stort de ragout vervolgens op een platte schaal, dek af met plastic folie, en laat in de koelkast een nacht opstijven en afkoelen.
·         Vorm van de ragout 12 kroketten. Rol ze door het paneermeel, dan door het losgeklopte eiwit waaraan scheutjes water en olie en iets zout is zijn toegevoegd. Rol de kroket tot slot weer door het paneermeel.
·         Frituur de kroketten op ca 175°C tot ze een mooi goud bruin en krokant jasje hebben.

Bron: Nederlands Bakkerijmuseum Het Warme Land

Geen opmerkingen:

Een reactie posten