Ingrediënten voor 4
personen:
200 gram oud suikerbrood100 gram suiker
30 ml water
125 ml slagroom
125 ml volle melk
15 ml Beerenburg
2 eieren
Voorbereiding:
- Ovenschaal invetten.
- Oven voorverwarmen op 175°C.
Bereiding:
- Scheur het suikerbrood in kleine blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter en verdeel de blokjes over een ovenschaal of boterkoeken pan.
- Doe de suiker met water in een steelpannetje en draai een beetje met de pan zodat het water wordt opgenomen.
- Zet de pan op middelhoog vuur en laat het langzaam aan de kook komen: roer niet maar houd het wel goed in de gaten.
- Meng ondertussen de slagroom, melk en Beerenburg in een maatbeker en kluts de eieren in een kommetje.
- Houd de karamelliserende suiker goed in de gaten: het duurt drie tot vier minuten totdat het licht goudbruin van kleur is.
- Draai dan het vuur lager en roer het melkmengsel er voorzichtig door terwijl je stevig blijft roeren met een garde.
- Het gaat eerst flink spetteren en bubbelen, let dus goed op.
- Blijf roeren op het lage uur totdat alle hard geworden karamel weer is gesmolten.
- Haal de pan van het fornuis en voeg al roerend de eieren toe.
- Giet de vla over de stukjes suikerbrood en laat tien minuutjes intrekken.
- Zet het toetjes 20 minuten in de oven en tast toe!
Tip: Warm is dit toetje het lekkerst en eventueel serveren met vanillesaus
Bron: Landleven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten