donderdag 23 augustus 2018

Sukerbôle toetje


Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram oud suikerbrood
100 gram suiker
30 ml water
125 ml slagroom
125 ml volle melk
15 ml Beerenburg
2 eieren

Voorbereiding:
  • Ovenschaal invetten.
  • Oven voorverwarmen op 175°C.
Bereiding:

  • Scheur het suikerbrood in kleine blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter en verdeel de blokjes over een ovenschaal of boterkoeken pan.
  • Doe de suiker met water in een steelpannetje en draai een beetje met de pan zodat het water wordt opgenomen.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en laat het langzaam aan de kook komen: roer niet maar houd het wel goed in de gaten.
  • Meng ondertussen de slagroom, melk en Beerenburg in een maatbeker en kluts de eieren in een kommetje.
  • Houd de karamelliserende suiker goed in de gaten: het duurt drie tot vier minuten totdat het licht goudbruin van kleur is.
  • Draai dan het vuur lager en roer het melkmengsel er voorzichtig door terwijl je stevig blijft roeren met een garde.
  • Het gaat eerst flink spetteren en bubbelen, let dus goed op.
  • Blijf roeren op het lage uur totdat alle hard geworden karamel weer is gesmolten.
  • Haal de pan van het fornuis en voeg al roerend de eieren toe.
  • Giet de vla over de stukjes suikerbrood en laat tien minuutjes intrekken.
  • Zet het toetjes 20 minuten in de oven en tast toe!

Tip: Warm is dit toetje het lekkerst en eventueel serveren met vanillesaus
Bron: Landleven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten