Ingrediënten voor 4
personen:
2 flinke sucade lappen of vega reepjes
5 Bosui
2 tenen knoflook
Rode wijnazijn
> 6 eetlepels olijfolie
½ rode peper
Bosje peterselie
Eetlepel oregano
Peper, versgemalen
1 citroen, schoon geboend
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel uienpoeder
300 gram rijst
250 gram gebroken sperziebonen (optioneel)
400 gram wortelbolletjes of kleine worteltjes (optioneel)
Bereiding:
Vlees/Vega- Snijd de zeen uit de sucade lappen en snij dan in reepjes of de vega reepjes in een kom doen.
- Voeg een teentje geperste knoflook toe en 2 eetlepels olijfolie.
- Rasp de citroen en voeg de rasp bij de reepjes.
- Voeg ook de cayennepeper, de paprikapoeder en uienpoeder toe.
- Roer het geheel goed door en laat even intrekken.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de boontjes en de worteltjes in 10 minuten beetgaar en giet af.
- Snijd de overige drie tenen knoflook grof, zo ook de rode peper. Snijd het bosje peterselie en het bosuitje ook grof.
- Meng in een schaaltje een flinke scheut wijnazijn met een flinke scheut olijfolie.
- Voeg hier de fijngesneden knoflook, rode peper, peterselie en bosui aan toe.
- Voeg vervolgens een eetlepel oregano toe, wat versgemalen peper, een theelepel komijnpoeder en pers de helft van een citroen uit.
- Alles in de blender en fijn malen.
- Verhit in een wok wat olijfolie en bak hierin de reepjes in een paar minuten bruin.
- Voeg de boontjes en worteltjes aan het vlees toe en bak heel kort even mee.
- Serveer de rijst op een bord, schep het vlees met de groenten erbij en serveer de chimichurri er apart bij. Schenk net voor het eten wat chimichurri over het vlees.
- Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten