Ingrediënten voor 4
personen:
1 prei
200 gram taugé
1 pak woknoedels Conimex (a 248 gr)
2 paprika’s
Gebruineerde sesamzaadjes
Gehaktballetjes
300 gram gehakt
1 theelepel komijn
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel cayenne peper
½ theelepel piment
1 ei
3 eetlepels paneermeel
zout
Saus
10 eetlepels sojasaus
2 eetlepel sesamolie
2 volle eetlepels bruine suiker
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel citroensap
Optioneel: 1 volle theelepel tapiocameel
Bereiding:
- Zet een pan met water en zout op voor de noedels.
- De gehaktballetjes: meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar in een kom.
- Draai hier kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in een pan in olijfolie bruin in ca 10 min.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes en eventueel de prei in dunne ringetjes.
- Verwarm de sojasaus in een steelpannetje en voeg de sesamolie, suiker, vissaus en het citroensap toe.
- Breng de saus zachtjes aan de kook en laat iets indikken, je kunt ook eventueel de tapiocameel oplossen in wat water en toevoegen om hem snel te laten indikken.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de balletjes uit de pan en voeg de blokjes paprika toe en na een paar minuten de prei. Bak tot deze iets geslonken is.
- Voeg de saus toe en roer goed door.
- Voeg dan gehaktballetjes weer toe en de taugé en 1 minuut koken.
- Voeg de noedels toe en roer alles goed door elkaar. Serveer de Beef Shanghai met wat gebruineerde sesamzaadjes.
Tip: Tapiocameel geeft een ‘draderige’ binding net
als bij de babi pangang saus.
Bron: www.leukerecepten.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten