donderdag 29 augustus 2019

Beef Shanghai

Ingrediënten voor 4 personen:
1 prei
200 gram taugé
1 pak woknoedels Conimex (a 248 gr)
2 paprika’s
Gebruineerde sesamzaadjes

Gehaktballetjes
300 gram gehakt
1 theelepel komijn
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel cayenne peper
½ theelepel piment
1 ei
3 eetlepels paneermeel
zout

Saus
10 eetlepels sojasaus
2 eetlepel sesamolie
2 volle eetlepels bruine suiker
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel citroensap
Optioneel: 1 volle theelepel tapiocameel

Bereiding:
  • Zet een pan met water en zout op voor de noedels.
  • De gehaktballetjes: meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar in een kom.
  • Draai hier kleine balletjes van.
  • Bak de gehaktballetjes in een pan in olijfolie bruin in ca 10 min.
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes en eventueel de prei in dunne ringetjes.
  • Verwarm de sojasaus in een steelpannetje en voeg de sesamolie, suiker, vissaus en het citroensap toe.
  • Breng de saus zachtjes aan de kook en laat iets indikken, je kunt ook eventueel de tapiocameel oplossen in wat water en toevoegen om hem snel te laten indikken.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de balletjes uit de pan en voeg de blokjes paprika toe en na een paar minuten de prei. Bak tot deze iets geslonken is.
  • Voeg de saus toe en roer goed door.
  • Voeg dan gehaktballetjes weer toe en de taugé en 1 minuut koken.
  • Voeg de noedels toe en roer alles goed door elkaar. Serveer de Beef Shanghai met wat gebruineerde sesamzaadjes. 
Tip: Tapiocameel geeft een ‘draderige’ binding net als bij de babi pangang saus.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten