donderdag 29 augustus 2019

Beef or Chicken Teriyaki


Ingrediënten voor 4 personen:
Marineren vlees
4 sucadelappen of 300 gram kip
40 milliliter sojasaus
40 milliliter (mirin) teriyaki saus
2 tenen geperste knoflook
1 centimeter geraspte verse gember
2 eetlepels honing

Saus
40 milliliter sojasaus
40 milliliter (mirin) teriyaki saus
100 milliliter water
Tapiocameel 

Sesamzaadjes
250 gram groene asperges (optioneel)
250 gram champignons
300 gram rijst



Bereiding:
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even droog stomen.
  • Snijd de zeen uit de sucadelappen en snijd het vlees in dunne reepjes.
  • Maak een marinade van sojasaus, teriyaki saus, knoflook, gember en honing.
  • Laat het vlees een half uur marineren en haal het vlees uit de marinade en bewaar de marinade.
  • Bak het vlees heel heet en kort in wat olie en haal het uit de pan
  • Verpak de biefstukjes in aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten.
  • Kook de groene asperges in 6 minuten beetgaar in ruim kokend water.
  • Verhit in een steelpannetje de marinade en voeg de champignons toe. Verwarm op laag vuur terwijl je blijft roeren, net zo lang tot de marinade wat indikt. Zet dan het vuur uit.
  • Leg het vlees op een bord. Giet er wat marinade over en strooi er als laatste wat sesamzaadjes overheen. 
  • Serveer met rijst en de groene asperges.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten