Voor 4 personen:
300 gram sushirijst
420 ml water
6 eetlepels rijstazijn
1 volle theelepel kristalsuiker
1 afgestreken theelepel zout
Proteïnes:
Blokjes rauwe
zalm of tonijn, garnalen, reepjes gerookte kip of zalm, gebakken reepjes tofu
of gebakken vegetarische wokreepjes, surimisticks
Groenten/fruit:
Geschaafde komkommer of fijngesneden rode kool
besprenkeld met rijstazijn, edamame of maïs uit blik, avocado in plakjes, wortel
fijn geraspt, mango in blokjes, radijs in dunne plakjes, groene asperges of
courgette reepjes met sesamolie, miso pasta, citroen en zout 10 minuten in de
oven.
Topping:
Masago (viskuit), reepjes lente uitjes of Spaanse
pepers, bonito vlokken (gedroogde gerookte tonijn), sesam mix of geraspte kokos
gebruineerd, gebakken uitjes, pink ginger
Dressing 1 (zoetere variant):
6 eetlepels sojasaus
4 eetlepels sesamolie
2 eetlepels rijstazijn
2 afgestreken theelepels djahé
2 afgestreken theelepels knoflookpoeder
Dressing 2 (zuurdere variant):
6 eetlepels limoensap
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
Bereiding:
- Doe sushirijst in 350 ml koud water met de suiker, zout en rijstazijn en kook 10 minuten.
- Zet het vuur uit en laat de rijst gedurende 15 minuten staan met de deksel op de pan.
- Laat de rijst hierna afkoelen.
- Bereid de proteïnes en groente fruit naar smaak. Tip: 1 soort proteïne, 5 soorten groente/fruit en 3 toppings.
- Doe de rijst voor 1 persoon eerst in een kom voor de vorm en keer de rijst op een bord, voeg de proteïne, groente/fruit en topping toe.
- Serveer met dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten