donderdag 29 augustus 2019

Boboti


Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram rijst
350 gram rundergehakt
2 flinke theelepels kerrie
1 theelepel Kurkuma
peper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel uienpoeder
½ ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook (of knoflookpuree)
Grote pot sperziebonen, uitgelekt
100 gram rozijnen
1 granny smith appel, in blokjes
1 gekneusd laurierblaadje
250 milliliter crème fraîche

50 milliliter water

Bereiding:
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met zout
  • Wel de rozijnen in lauwwarm water voor ongeveer 10 minuten. Giet af en dep goed droog.
  • Verhit wat boter of olie in een hapjespan en voeg een theelepel kerrie aan de boter toe. Kerrie krijgt immers zijn smaak na verhitting. Voeg vervolgens het gesnipperde uitje en knoflook toe en fruit aan.
  • Bak vervolgens het gehakt rul.
  • Voeg nu de volgende kruiden toe aan het gehakt: de kurkuma, peper, komijn, uienpoeder en de tweede theelepel kerrie.
  • Roer goed door en voeg de sperziebonen toe.
  • Schenk vervolgens 50 ml water bij het gehakt en roer de crème fraîche er door. 
  • Leg het laurierblaadje in de pan.
  • Roer door en laat even 10 minuten pruttelen.
  • Voeg op het laatst de blokjes appel en rozijnen toe.
  • Let op dat je het laurierblaadje weer uit de pan haalt.
  • Rijst en boboti apart serveren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten