maandag 9 september 2019

Foe yong hai


Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram rijst
Vulling:
250 gram taugé
250 gram champignons, in plakjes
2 rode paprika
4 lente ui in ringen
2 tenen knoflook, uitgeperst
Omeletten:
8 eieren
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder

Saus:
1/2 ui, fijngesnipperd
1 eetlepel sesamolie
1 teen knoflook, uitgeperst
200 ml ketchup
1 blik gepelde tomaten met vocht en grof gehakt
75 ml rijstazijn
3-4 el bruine basterdsuiker
Afgestreken theelepel djahé of gemberpoeder of 1 eetlepel gembersiroop
Eetlepel tapiocameel of maïzena


Bereiding:
  • Kook de rijst met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Omeletten
  • Verhit boter of olie in een kleine koekenpan en laat dit warm worden. Kluts de eieren tot een omelet en voeg sojasaus toe, gevolgd door peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder. Kluts door elkaar en bak hier rustig 4 omeletten van.
Vulling
  • Verhit in een hapjespan wat boter of olie, fruit de knoflook en bak de lente ui, champignons en paprika kort. Voeg op het laatst de taugé toe, zodat deze knapperig blijft en breng op smaak met peper en zout.
Saus
  • Neem een hoog pannetje en verhit hier de sesamolie in op laag tot medium hitte. Fruit de ui totdat deze zacht en glazig is geworden en voeg de knoflook toe. Laat deze even mee bakken. Voeg de tomatenketchup toe en laat deze mee bakken om te ontzuren.
  • Voeg de gezeefde tomaten, azijn, gember(siroop) en suiker toe. Breng tot aan de kook en laat even zachtjes borrelen. Proef de saus en pas de smaak eventueel aan door extra azijn of suiker toe te voegen en met de staafmixer de saus glad maken (of zeven).
  • Meng de tapioca of maïzena met de eetlepel water en voeg dit aan de saus toe. Laat zachtjes borrelen totdat de saus dikker is geworden. Je kan de saus nu direct gebruiken of laten afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren.
Serveren
  • Leg de omeletten op borden en verdeel de vulling over de helft van elke omelet.
  • Vouw de omelet over de vulling, maar zo dat de vulling goed zichtbaar is.
  • Serveren met rijst en saus.
Tip: Tapiocameel geeft een ‘draderige’ binding zoals bij veel Chinese sauzen.
Bron: deze recepten zijn niet meer te herleiden tot één bron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten