Ingrediënten voor 6 personen:
1¼ kopje gedroogde
couscous
1¼ kopje kokend water
1 bouillon blokje verkruimeld
1 knoflook teentje geperst
1 theelepel komijn poeder
400 g kikkererwten (1 blikje) uitgelekt
½ kop peterselie fijn gehakte (of mint)
½ bosje lente ui in dunne ringen gesneden
220 g strips van zongedroogde tomaten incl. de olie
120 g rucola sla in 5 cm stukjes gehakt
2 avocado's in blokjes gesneden
5 eetlepels vers citroensap (2 grote citroenen)
1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper
60 g feta verkruimeld
Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Plaats de kikkererwten, couscous, bouillon blokje, komijn en knoflook in een grote kom. Giet heet water op de couscous (kikkererwten bovenop). Bedek met plaat of zelfklevende folie, voor 5 minuten.
- Als de couscous wat is afgekoeld, los maken met een vork.
- Voeg toe de peterselie, lente ui, zon gedroogde tomaten (met inbegrip van alle olie), citroensap, rucola, avocado en zwarte peper.
- Zout en peper naar smaak aanpassen.
- Bestrooi met feta en serveren.
Tip: Ook de dag erna nog heerlijk
Bron: https://www.recipetineats.com
via Martin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten